Vergroot je slagingskans bij het kopen van een huis

Je ziet het al helemaal voor je nu je de beslissing hebt genomen om een huis te kopen. Jouw droomwoning die je helemaal als jou perfecte thuis kan inrichten en waar je nooit meer weg hoeft. Maar hoe begin je aan die zoektocht naar die ene woning die alles te bieden heeft? Ga je dat zelf doen of huur je iemand in? Een ervaren makelaarskantoor neemt de zoektocht graag van je over en is pas tevreden als jij dat ook bent.

Maak al jouw wensen kenbaar aan jouw makelaarskantoor

Om te zoeken naar jouw ideale woning moet het team van het makelaarskantoor natuurlijk wel inzicht hebben in jouw wensen en verlangens. Daarom zal tijdens een eerste kennismakingsgesprek alle tijd genomen worden om jou beter te leren kennen en om een analyse te maken van waaraan jouw nieuwe woning moet voldoen. Met deze gegevens gaan zij vervolgens aan de slag om precies die woning te vinden die daaraan beantwoordt en zullen zij ongetwijfeld met idee├źn op de proppen komen waar je zelf misschien niet eens zou aan denken. Dankzij een uitgebreid netwerk in de vastgoedwereld, vindt een makelaarskantoor steeds de perfecte oplossing.

Jouw makelaarskantoor zorgt voor de bezichtiging van jouw nieuwe woning

Uit een selectie van woningen die aansluiten bij jouw wensen kan je gaan aanduiden welke je in overweging neemt voor een bezichtiging. Ook hier sta je er niet alleen voor, je kan de bezichtiging uitvoeren samen met jouw makelaar om zo alle troeven en mindere punten van de woning te ontdekken. Als expert weet hij als geen ander waar je moet op letten en welke vragen belangrijk zijn om te stellen aan de huidige eigenaars.

Jouw makelaarskantoor adviseert en onderhandelt

Voor jou kan een bezichtiging overdonderend zijn en met emoties gepaard gaan. Dit laat soms niet toe om alle aspecten objectief en in de juiste context te zien, maar geen nood advies is een van de sterktes van jouw makelaarskantoor. Ook als jij helemaal weg bent van de woning, maar er zijn toch minpunten aan, zullen die uitgebreid doorgenomen worden. Omgekeerd als jij een woning op het eerste zicht iets minder vindt, is het aan jouw makelaar om de sterke punten aan te halen. Alleen op die manier kan jij een weloverwogen keuze maken.

Ben je helemaal weg van een woning en wil je dan ook absoluut de nieuwe eigenaar ervan worden? Jouw makelaarskantoor gaat voor jou onderhandelen met de verkoper om tot een correcte en aanvaardbare prijs te komen. Het hoeft niet gezegd dat onderhandelen jouw makelaar in het bloed zit en hij er alles zal aan doen om voor jou de beste prijs te bekomen.

Proficiat met jouw nieuwe woning

Jouw selectie werd gemaakt, de woningen werden bezocht en je hebt een definitieve keuze gemaakt. Omdat de aankoop van een huis traditioneel gepaard gaat met heel wat papierwerk en jij daar misschien niet zo in thuis bent, kun je hiervoor rekenen op de professionele hulp van jouw makelaar. Geen kleine lettertjes en geen onaangename verrassingen later, de akte wordt grondig doorgenomen op wettelijk en juridisch vlak en jij kan alvast je verhuizing beginnen voor te bereiden.

 

Geplaatst in: Page