Waarom zoeken veel mensen tegenwoordig naar huizen in de buurt van sportterreinen?

Het zoeken naar een huis is een lastige klus, je moet namelijk niet alleen nadenken over hoe het huis er zelf uit ziet, maar ook over de buurt waar het in staat. Natuurlijk woon je het liefst dichtbij voorzieningen zoals een supermarkt en eventueel ook bij je werk, maar heb je wel eens nagedacht over wonen in de buurt van een sportterrein? In dit artikel vertellen we je waarom deze optie de laatste tijd zo veel populairder is geworden.

Sporten is een onderdeel van ieders leven

Ook als je zelf geen actieve sporter bent, is sporten waarschijnlijk wel een onderdeel van je leven. Je hoeft bijvoorbeeld niet zelf op het voetbal- of tennisveld te staan om wel sportweddenschappen te plaatsen. Via een aanbieder als Bet777 kun je met veel verschillende sporten bezig zijn, zonder dat je daarvoor zelf van de bank hoeft te komen. Zo ben je op jouw manier toch bezig met sport.

Een sportterrein in de buurt is wat dat betreft de ideale plek om andere mensen te zien sporten. Als je even klaar bent met alle professionele wedstrijden, kan je gemakkelijk in de buurt een sportwedstrijd op amateurniveau bekijken. Misschien zie jij wel wie de nieuwe topsporters van de toekomst worden!

Garantie voor sociale voorzieningen

Een huis kopen in een nieuwe buurt kan betekenen dat je een aantal dingen uit je oude omgeving achter moet laten. Jezelf inschrijven voor een sport is dan de perfecte manier om in je nieuwe omgeving meteen een beetje gewend te raken. Via sporten kun je namelijk heel gemakkelijk nieuwe mensen leren kennen, waardoor je je meteen een beetje meer thuis zal voelen in je nieuwe woning. Zoeken naar een woning in de buurt van een sportterrein is voor veel mensen dus een soort garantie dat ze meteen wat sociale aanspraak hebben.

Bij veel sportterreinen worden ook activiteiten georganiseerd die verder niet zo veel met sport te maken hebben. Denk daarbij aan een buurtbarbecue waarbij geld wordt ingezameld om een nieuwe grasmat aan te leggen of dat het clubhuis op maandagavond wordt gebruikt voor de bingo. Houd de website van je lokale sportvereniging dus eens in de gaten voor de activiteiten!

Rust en ruimte

Sportterreinen in de buurt hebben een aantal voordelen voor de omgeving. In de eerste plaats neemt een sportveld heel veel ruimte in, waardoor omwonenden ervan verzekerd zijn dat hier voorlopig geen nieuwe woningen gebouwd gaan worden. Zo blijf je er bijvoorbeeld van verzekerd dat je uitzicht blijft houden op het water, in plaats van op een andere woning.

Daarbij zijn sportterreinen over het algemeen ook erg rustig. Doordeweeks zal de laatste training rond ongeveer tien uur wel afgelopen zijn en in het weekend vinden de wedstrijden overdag plaats. Er is dus alleen geluid op het moment dat de meeste mensen zelf ook wakker zijn.

Wonen in de buurt van een sportterrein is dus zeker iets om eens over na te denken. Je kunt gemakkelijk contact maken met andere mensen uit de buurt en tegelijkertijd genieten van meer rust en ruimte. Iedereen die wel eens in de buurt van een sportvoorziening heeft gewoond kan dit ongetwijfeld bevestigen!

Geplaatst in: Page