De voordelen van een meerpuntssluiting

Meerpuntssluiting

Het woord meerpuntssluiting zegt eigenlijk al wat het is. Een slot waar je meerdere sluitingen hebt op de deur en op meerdere slotpunten dus wordt afgesloten. In de meeste gevallen zijn dit drie punten, maar het kan ook voorkomen dat er vijf slotpunten zijn. De slotpunten zitten op verschillende plekken over de gehele lengte van de deur. Gelukkig gaat het sluiten van de slotpunten eenvoudig als je de deur op slot draait of doormiddel van een deurkruk. U hoeft niet alle drie of vijf slotpunten één voor één dicht te draaien. Alle slotpunten worden dus ook met één sleutel bediend. Dit wordt gelijk sluitende sloten genoemd.

Een meerpuntssluiting wordt dan ook als extra doorvoering van het cilinder insteekslot die u al in bezit hebt beveiligd. Een meerpuntssluiting kan zowel voor de voordeur gemonteerd worden als voor de achterdeur. Slotenmaker Leiden zal die probleemloos voor u oplossen!

Wat is er zo fijn aan een meerpuntssluiting?

Er zitten meerdere voordelen aan als u een meerpuntssluiting laat monteren. Wanneer u een meerpuntssluiting bezit is er namelijk minder tocht. Dit komt doordat de deur op drie of vijf verschillende plaatsten over de gehele lengte van de deur wordt afgesloten en hierdoor zal u een hoop stookkosten worden verminderen!

Het beschermt tegen inbraak. De inbrekers van tegenwoordig zijn creatief en er worden steeds maar weer nieuwe methodes bedacht om er maar voor te zorgen dat ze binnen in uw woning/bedrijfspand komen. Nu is wrikken een bekende, de inbrekers gaat tussen de deur en het kozijn wrikken totdat de deur uit het slot valt. Doordat een meerpuntssluiting op meerdere plekken slotpunten heeft in de deur valt de deur niet tot amper uit te wrikken tussen uw deur en kozijn.

U bent jarenlang voorzien. Wanneer u een meerpuntssluiting hebt bent u jarenlang voorzien van betrouwbare veiligheid. Een meerpuntssluiting is gecertificeerd door het SKG-keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) en dat is een onafhankelijke stichting die onderzoekt en keurt de sterkte en inbraakwerendheid van sloten en overig hang- en sluitwerk. Dit keurmerk kan bestaan uit 1, 2 of 3 sterren, hoe hoger de ster hoe meer kwaliteit het product heeft.

Het installeren van een meerpuntssluiting

De keuze gemaakt om een meerpuntssluiting te monteren? Voor het monteren van een meerpuntssluiting kunt u het beste de slotenmaker Leiden bellen, zodat een monteur hem kan monteren voor u. Het is namelijk niet gemakkelijk en snel om het te monteren. Een erkende slotenmaker kan de meerpuntssluiting dan vakkundig, stevig, veilig en met veel kennis plaatsen.

Vragen?

Komt u er niet uit, heeft u nog vragen of wilt u verder advies? Contacteer dan onze klantenservice. Wij staan voor u klaar, dus voor al uw vragen en advies. Dit is altijd vrijblijvend en er zitten geen extra kosten aan vastgebonden.

Geplaatst in: Page